Smoothie Sinaas/Appel met Rode Biet & Gember

Recept voor een overheerlijke smoothie met Rode Biet en gember!

Voor 1,2 liter smoothie(of 5 à 6 glazen). Dit is de hoeveelheid voor 1 volle blenderkan.

1 /2 appel geschild en ontpit
1 rijpe biobanaan, geschild en fijngesneden
1 liter bio-sinaaasappelsap

een schijf van 1 cm rode biet(geschild)

een schijf van 1 cm gember

 

Snij de halve appel redelijk fijn in stukken alsook de banaan in schijfjes. Doe deze in de blenderkan.

Neem de rode biet, schil hem een beetje tot je een schijf van 1 cm kan afsnijden. Snij dan deze schijf heel fijn(rode biet is hard) en doe de stukjes in de blenderkan.

Doe hetzelfde met de gember. Neem een stuk gember, snij fijn en doe het bij de rest.

 

Vul met fruitsap(ongeveer 0,3l) totdat het fruit volledig onderstaat maar ook niet meer.
Mix alle ingrediënten in de blender tot een glad mengsel.
Voeg de rest van de sinaasappelsap toe tot 3 cm onder de rand.

Mix de smoothie nog minstens een minuut verder.

Nu kan je deze smakelijke rode smoothie uitschenken!

 

Smakelijk!

 

Wil je nog meer ideeën, kijk op http://www.smoothierecepten.com/content/category/2/13/33/

Gebruik zoveel als mogelijk bio-fruit, liefst lokaal al is dat niet altijd evident.

Sinaasappelsap is meestal nodig indien je de smoothie niet meteen drinkt om oxidatie tegen te gaan.

De Sappentrapper® is een geregistreerd handelsmerk | De Sappentrapper, Emiel Banningstraat 56, b-2000 Antwerpen | BTW BE 0845 867 516 | KBC 731-0246726-30 De Sappentrapper vind je ook terug op Facebook
powered by Briskl