Hoe werkt het?

Hoe werkt de Sappentrapper?Voorbereiding(indien zelf opgehaald)

Open het voorpaneel aan  het zadel. Vanboven links staat de blender. Haal hem er voorzichtig uit en zet hem op de plaat. Doe de bedrading langs links om het voorpaneel terug te sluiten.

De blenderkan(nen)  zit(ten) ook van voor dus haal deze er wel eerst uit.  Check of de blender op ON staat en dat de schakelaar links op het voorpaneel naar beneden staat(positie blender).

Open het achterpaneel en haal de wielblokken eruit en plaats die zodra je zeker weet dat de sappentrapper op zijn plaats staat.

Plaats het vierkanten blokje(of twee) onder de staander zodat het achterwiel vrij komt van de grond.

LET OP!  De nieuwe Sappentrappers hebben geen knoppen meer, alleen op de blender zelf, dus dan geldt bovenstaande uitleg niet.

De blenderkan dien je simpelweg op de blender te plaatsen en eraf te nemen ZONDER TE SCHROEVEN of TE DRAAIEN!! Gewoon erop plaatsen en erna eraf nemen dus.

Hij zit dan nog wat los(niet bij de Sapjesfiets) maar dat stopt wanneer er fruit in is.    Zie dat de blender ook op ON staat natuurlijk!

Zet de sappentrapper op haar staander en begin maar te trappen.  Het trapsysteem drijft rechtstreeks de fruitblender aan. In een minuutje trapt u uw eigen smoothie bij elkaar.

Standaard werkwijze voor 1/2 liter smoothie, goed voor 2/3  smoothies van 17/20cl

In totaal zal je voor een halve liter smoothie als basis een 200 cl fruitsap, een 1/3 appel en 1/3 tot een halve banaan nodig hebben.

Vul de lege blenderkan met de appel en  banaan, beiden in redelijk fijne stukken gesneden.

Je kan naar believen nog ander fruit toevoegen, zoals een halve kiwi of een schijf ananas(1.5 cm) of 1/4 mango of meloen(allemaal gesneden en de harde stukken verwijderd).(Fruitsoorten kunnen verschillen naargelang het seizoen)

Vul aan met fruitsap(of een andere vochtbron, bv. yoghurt) tot het fruit (bijna)onder sap zit, maar zeker niet meer zodat er nog genoeg wrijving is.

Begin te fietsen tot je een homogene pap krijgt(ongeveer 30 sec tot 1 minuut). Niet te snel ophouden, liever langer dan korter. Daarna stop je met trappen, kijk even of de stukken er uit zijn en voeg indien te dik nog wat fruitsap toe. Eventueel nog es natrappen voor een 10 seconden en klaar!

Op de blenderkannen staan streepjes met hoeveelheden dus daar staat zowel liter als een halve liter op. Er moet wel minstens een kleine halve liter gemixt worden! Bij minder komen de messen té hoog en spat alles tegen de rand.

Vergeet niet bij het trappen steeds het deksel terug op de blenderkan te plaatsen om morsen te vermijden.

Als alles klaar is, verwijder je het deksel en kan je beginnen uitschenken!

Smakelijk!

Electriciteit? Stroom wek je zelf op, dus een stopcontact is niet nodig.

Stromend water?  Als je op locatie bent zal je water/emmers moeten voorzien indien er geen watervoorziening in de buurt is. Je moet de blenderkannen kunnen spoelen! Een gevulde waterbidon op tafel met een emmer eronder is ook handig en zuiniger.

Afmetingen?  Sappentrapper? 2 m lang, 86 cm breed (past door elke standaarddeur), paneel bovenaan is 80×14, NIET 140cm! Sapjesfiets? verschillende maten, meestal een 80cm lang en 35cm breed.

Standaard uitrusting?   1 blender, 2 kannen .Op aanvraag kunnen we potten en messen/snijplank voorzien

Wat zelf voorzien? Snijplank, een paar potten om fruit voor te snijden(zet het onder fruitsap om bruin worden te vermijden), een schiller, een groot en klein mesje, een extra tafel, toile cirée en vuilbakken, brede emmers(2 of 3) om te blenders soms es af te spoelen(zie boven) en het materiaal proper te maken., desinfecteringsmiddel. (Wij voorzien dit allemaal zelf indien je ook bediening bestelt)

Eigen Transport?    Indien de Sappentrapper;  lichte vrachtauto type Renault Kangoo, Peugeot Partner, Volkswagen Caddy, Citroën Berlingo indien 2-deurs of met achterzetels eruit. Opel Combo kan ook met 5 deurs! Korte versies van deze wagens werken niet. Een aanhangwagen kan ook altijd. Maar voorzie zeker genoeg doeken en spanriemen dan.  

Indien alleen de Sapjesfiets; voor eentje volstaat elke auto, voor 2 moeten de achterzetels plat en voor drie liefst al een grotere wagen of monovolume/grote wagen waarvan de achterzetels volledig plat gaan.

Gemiddelde duur voor het zelf trappen van 1/2 l sap via het trapsysteem?   1/2 min tot 1 min.

Val extra op: huur ook de fietskar met windturbine !

De Sappentrapper® is een geregistreerd handelsmerk | De Sappentrapper, Predikerinnenstraat 2, B-2000 Antwerpen | BTW BE 0845 867 516 | KBC 731-0246726-30 De Sappentrapper vind je ook terug op Facebook
powered by Briskl