Ons verhaal

17 juni 2003 in het Antwerpse stadspark. Ewoud wordt 31 jaar en nodigt vrienden uit voor een verjaardagspicknick. Tijdens een fruitige aperitief gaat het gesprek over de eerste autovrije zondag die nu eindelijk ook in Antwerpen zal plaatsvinden. Waarom geen bakfiets ineen knutselen waarmee je je eigen sapje kan trappen, oppert Piet. Ewoud is meteen mee om met dit origineel promotie-instrument de autovrije zondag op de kaart te helpen zetten. De twee jonge dertigers slaan de handen in elkaar, en de sappentrapper is geboren.
Twee maanden later trapt de nog kersverse burgemeester Patrick Janssens op de autovrije persconferentie het allereerste sapje, op de allereerste versie van de sappentrapper. De verse sapmeisjes Lieve en Kirsten rijden de ganse zomer uit in de Antwerpse straten en festivalletjes. De eerste succesvolle autovrije zondag groeit uit tot een vaste waarde in de Antwerpse jaarkalender. En de sappentrapper, ook die rijdt lustig verder…

Jaar na jaar wordt de sappentrapper vernieuwd, verfijnd en uitgebouwd . Zo vervangt een nieuw dynamosysteem de soms haperende mechanische versie. Een autobatterij zorgt voor bijkomende blenderaandrijving om op grotere events snel en veel sapjes te kunnen mixen.

Piet en Ewoud willen evenwel nog een stapje verder gaan in het milieuverhaal. Na wat R&D komt bovenop de sappentrapper een zonnepaneel. Bij elke schone zomerdag sappen de meisjes voortaan op zonne-energie, voor als de benen het even laten afweten. En in 2009 groeit de sappentrapper letterlijk twee meter met de ‘sapkar + windgenerator’. Deze nieuwste aanwinst maakt het plaatje van hernieuwbare energie compleet.

In 2011 begint Bart als vrijwilliger mee te helpen bij het sapjes trappen. Meteen is hij gebeten door de sapjesmicrobe.
Gaandeweg zou hij dan ook de nieuwe papa worden van de Sappentrappers en vanaf juli 2012 wordt de Sappentrapper versie 2.0 geboren. Dat jaar worden ook de nieuwe Sapjesfietsen in gebruik genomen, omgebouwde hometrainers, speciaal aangepast voor kinderen. Een nieuwe pagina start.

Ewoud wordt full-time change-manager (zie 7e-model en levuur.be )en Piet gaat verder de creatieve toer op, met creaties voor Stad Antwerpen, Pop-up café’s en vanaf de zomer 2015 rijdt er zelfs een rijdend café, een omgebouwde tram rond. Kijk voor meer info op de klopperij .

De Sappentrapper krijgt vanaf 2012 een nieuw systeem met nieuwe blenders zodat we geen extra accukracht nodig hebben om onze smoothies te maken. Een kleine revolutie want nu is de Sappentrapper eindelijk voor 100% aangedreven door menselijke trapkracht!Vanaf 2014 wordt er ook naarstig gewerkt aan de eerste oplaadfiets, de Volt Vélo. Je kan er je gsm mee opladen.

Ondertussen blijft Bart door de grote vraag Sapjesfietsen maken. Ondertussen staat de teller op 11 en binnenkort zelfs 14.  Ook meer nieuwe Sappentrappers worden gemaakt.

In 2016 zal de eerste bakfiets Sappentrapper klaar zijn mét mogelijkheid tot het opladen van je gsm, een muziekinstallatie laten bonken, zelfs een windturbine laten draaien voor verkoeling en zoveel meer, allemaal door simpelweg te trappen. Een groter en nieuwer zonnecelsysteem zal nog meer vermogen kunnen opslaan en daardoor genoeg opladen om ’s avonds licht en geluid te leveren.

Dus geen vervuilende generator meer en toch zal je in the middle of nowhere een feestje volledig kunnen verlichten en animeren!!!

More to come dus…

De Sappentrapper® is een geregistreerd handelsmerk | De Sappentrapper, Predikerinnenstraat 2, B-2000 Antwerpen | BTW BE 0845 867 516 | KBC 731-0246726-30 De Sappentrapper vind je ook terug op Facebook
powered by Briskl